Функционалното разпределение оформя концепциятa на всеки интериор.

Определят се основните функционални зони-част ден/кухня, трапезария, дневна, кабинет/, част нощ /стаи за отдих-спални помещения/ част санитарни /гардиробни, wc, баня, спа/, определя се функционалното разпределение на всяка една част, схематично се нанясят отделните групи мебели. Тук се определя ергономичността на мебелите подходящи за отделните зони. Този проект дава ясен отговор относно представата ви за някои мебели и тяхното взаймодействие в пространството.

 

Идеята на този етап е да се постигне оптималност във функциолността, практичността и комфорта. Проекта функционално разпределение дава отговор на клиента, какви са възможностите на помещанието , какви са насоките за бъдещия интериор. На този етап се правят и геометрични промени на помещението , ако това е необходимо. Някои помещания позволяват повече варианти на функционално разпредение. Клиентът избира варианта ,по който ще продължи да се работи,с помоща на консултациите на своя дизайнер.

 

 
Виж изображениети Виж изображението

 

Eто и изходното архитектурно разпределние на обекта преди изготвения интериорен проект.

 

Виж изображениети

 

След като се изготви функционалното разпределение за бъдещия интериор се започва работа с цветовия проект,с проекта за материалите ,дизайна и формата на мебелите, цялостен цветови проек, избор на подови настилки, изготвят се фотореалистични визуализации.

Ето и резултата от това функционално разпределение след изработка на останалите проекто-части.