Интериорен дизайн на апартамент-Стилна функционалност в 60 кв.м.

Представяме Ви един проект интериорен дизайн реставрация на мезонет  60 кв.м.

Интериорен дизайн, в който водещата концепция е постигането на функционалност в малкото разчупено пространство.  

Акценти  на дърво, винтидж тухли, бял гланц, умело проектирани дизайнерски мебели и обзавеждане в изчистени форми,   преобразяват облика на интериора на стария апартамент под покрива в комфортно пространство изпълнено с функционалност и стилна визия .
В зоната под стълбищната клетка проектирахме шкафове за съхранение в бял мдф гланц аранжирани с красиви отворени пространства с текстурата дърво и скрито осветление. Отпред разположихме дизайнерки диван с лежанка проектиран по индивидуална поръчка . Използването на два цвята за дамаската на дивана създаде илюзия за пространство, акцентирайки само върху обема на лежанка.  Зад дивана оставихме допълнителни шкафове за съхранение и плот с контакти. Постигнахме функционалност и желания интериорен дизайн на едва 15-те квадратни метра за тази зона .

Резултата от добре проектирания интериорен дизайн можем да видим в снимките от преди и след.

Дадохме нов живот на стълбищното пространство, сменихме остарелия метален парапет със стъклен за една по-модерна и изчистена визия. Използвахме функционално пространството под стъпалата. Стената облицовахме в декоративни бели тухли. Добавихме стенно и таванно осветление и резултата е един нов апартамент с модерен и комфортен интериорен дизайн.Проектираното на интериорния дизайн в зоната срещу мекия кът беше едно истинско предизвикателство. Тук трябваше да разположим тв стена за 60 инчов телевизор/по изискване на нашите клиенти/,както и да разширим зоната на кухнята, като намерим място за хладилник и миялна машина. Стария хладилник беше свободно стоящ под скос, до врата за терасата, със страница към обхода, непосредствено до зоната с мекия кът. Имаше крайно неподходящо място , както стилово, така и функционално.

Създадохме стена от модулна мулти-функционална конфигурация от шкафове-колони и чекмеджета, където вградихме кухненските ел.уреди/ хладилник отляво и миялна машина в дясно /между тях отворихме ниша за вграждане 60 инчов телевизор под нея шкафове-чекмеджета, над миялната поставихме висок шкаф за съхранение и един ред горни шкафове.

В кухнята работихме върху два проекта за интериорен дизайн с две различни функционални разпределения, вариант с удължаване на работния плот с допълнителен бар плот с декоративна камина монтирана на лицевата страница и вариант без плот. Резултата от интериорния дизайн на кухнята може да видите на снимките преди и след проекта.