Интериорен дизайн Нов живот- Реставрация на жилищна къща 450кв.м.

Представям Ви  един проект представляващ интериорен дизайн на къща.


Стил, функционалност, изчистени модерни линии, декоративни акценти от камък, дърво, тухла, мрамор, комфот и изящество интериорен дизайн.

Проектът  представлява реставрация на  четириетажна къща  със статут на семеен пансион от 90-те години . Предвид спецификата на българската архитектура от тези години задачата не беше никак лека. Проектирането  на интериорен дизайн отговарящ  на  съвременните изисквания за функционалност и визия в очертанията на остарелите архитектурни дадености  е едно наистина голямо предизвикателство и изискваше цялостни промени във функционалното разпределение.  
На първи етаж разделихме три основни зони:  
-просторна  дневна с трапезария, кухня и килер
-спа зона/сауна, парна баня, душ зона / с гардеробна и стая за релакс
-сервизни , коридор и тоалетна

Интериорния дизайн на  дневната  обединява в себе си дневен кът с мека мебел и  трапезария, разделени от  конструктивна колона, която превърнахме във функционална тв стена с две лица към отделните зони. От трапезарията отворихме преход към кухнята, а от кухнята към килер. Постигнахме завършеност  в стилистиката на зоната с мекия кът, използвахме светли и  по-тъмни нюанси на сивото, дърво, гранитогрес -сива нишка на мрамор, добавихме и жълто като основен акцент в почти целия интериорен дизайн на къщата.
Осем местната маса в трапезарията разположихме между две съществуващи колони и обхода към кухнята. Масата избрахме да е от масивно дърво в унисон с декоративните стенни облицовки. Декоративните таванни елементи и греди,  ретро тухли по стените, предадоха завършеност в интериорния дизайн на тази зона и препратка към винтидж визия, напомнящ за историята на този интериор. За повече комфорт  поставихме и  декоративна камина на отсрещната стена с тухлена облицовка. Подът е решен изцяло в гранитогрес с текстурата на мрамор, поради инсталирането на подово отопление. Това провокира използването на текстурата на дървото в този дизайн като акцент в мебелната конфигурация и облицовка по стените. Въпреки отнемането от височината на помещенията, умело подбраните цветови комбинации  и материали в интериорния дизайн създадоха илюзия за пространство и по никакъв начин не се усети липса на височина.

На втория етаж проектирахме дневна с кабинет, спалня  и санитарно помещение.  Интериорния дизайн на третия етаж включва в себе си спалнята на домакините с преход към гардеробна и баня с тоалетна, втори кабинет и гардеробна в коридора. Четвъртият етаж обединява в себе си две спални с гардеробна, бани и тоалетни към тях

интериорен дизайн на дневна

 

интериорен дизайн на трапезария

 

дневна

 

интериорен дизайн на кухня

кабинет

интериорен дизайн на кабинет