ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗБЕРЕМ УСЛУГАТА ИТЕРИОРЕН ДИЗАЙН?

 

Стремим се да предложим цялостна услуга от проектиране, дизайн, консултация и реализация, спестявайки усилията, проблемите и загубата на време на нашите клиенти в търсене на качеството в така неориентирания пазар на мебели и довършителни материали. Истинското ни преимущество е, че работата ни е хоби, че поддържаме база данни с технически характеристики, разнообразие и цени от всички производители, търговци в мебелния бранш, че следим новите тенденции в интериорния дизайн. Нашият екип се състои от специалисти готови да визуализират всяка една представа в търсена на точната концепция за интериор.

Професията интериорен дизайнер е все още не толкова популярна в България. Това вече не можем да обясним с факта, че все още не сме свикнали да купуваме услуги, поради свободното време, с което разполагаме или пък с факта, че не искаме да изхарчим повече пари от предварително зададения си бюджет. Както всяка една услуга, така и интериорният дизайн е създадена, за да защити интересите на потребителя, относно качество, цени и време. Въпреки съществуващите непорядки трябва да знаем едно:

Избирайки услугата интериорен дизайн, Вие избирате не само проектиране и дизайн, но и консултация относно разнообразие, качество и цени на пазара. Поръчката на този вид услуга спестява разходи и време.

И все пак,защо да използвам дизайнер,като мога сам?

Съществуват няколко въпроса, чиито отговори са и отговорите на този въпрос:

Първият и най-важен въпрос е:

Можете ли да постигнете най-добрите резултати за обзавеждане, като разпределение, цветове, видове материали и мебели, без да виждате как те реално се съчетават, как си функционират в реалните размери на Вашето помещение?

Интериорният дизайнер задължително трябва да изготви за Вас, най-малко три варианта проекти - фотореалистични визуалиции, определящи цветовете и разпределението във Вашето жилище. Те трябва да показват не само реалните размери на мебелите и тяхното взаимодействие в пространството, но и реални цветове-текстури на материалите.

Познавате ли пазара на мебели?

В България съществуват над 1800 фирми производители и търговци на мебели и над 1600 за довършително строителни материали. Колко време би Ви струвало да откриете разликата в качеството и цените, а дали високата цена е защитена с гаранции за високо качество.

Знаете ли как да определите качеството на меката и на корпусната мебел, знаете ли кое оформя тяхната цена?

Много често отговора на този въпрос не може да Ви бъде даден от продавач-консултанта или поради неопитност и не познаване на материята, или от притеснение, че цената не отговаря на качеството.

Когато говорим за мека мебел, то трябва да знаем, че нейната цена се оформя не само в размерите, но и от вида на пълнежа, структура, механизми ако има такива. Голяма роля играе класът на дамаската. Относно корпусната мебел, цената се оформя според вида профили за структура и вратички, плотове, механизми. Разнообразието в качеството на профили е голямо. Самото им разделяне на масив, пдч и мдф, не дава окончателен отговор на качеството. Всички те по отделно имат разнообразие от стандарти и начин на обработка.

 

Познавате ли видовете материали и техните стандарти използвани в мебелното производство?

Да, само това Ви остава, да седнете и да поназубрите учебниците по материалознание, които дори някои производители не познават. А може би ще разчитате на компетентността на продавач-консултанта! Или ще рискувате и ако имате късмет след година нов ремонт.

По отношение на размерите във Вашето жилище, сигурни ли сте, че това което си представяте, е изпълнимо?

Много често човек няма реална представа как избраните мебели ще си взаимодействат в пространството и ще му служат.
Дали няма да са потискащи, да е тясно или да пречат, защото са заели част от пътеката? Когато човек е седнал на дивана и го е харесал, замисля ли се, дали общите габарити няма да създадат проблеми. Колко дълго този диван ще е така удобен? Как се поддържа? Ще издържи ли вида му повече от година?

Знаете ли колко място е необходимо, за да отместите стола и да станете, без стената зад Вас да Ви пречи? Колко трябва да е голяма масата, за да се хранят двама, четирима или шест човека? А знаете ли, кой е максималният компромис при намаляването на размерите на маси, фотьойли, канапета и др.

 

Кухнята: дали е съобразена в отделните си зони– за подготовка, за миене, за готвене? И как да избирате такава, която освен функционалност, ще притежава и собствен стил в дизайна и ще е съобразена с Вашите размери?

Много често хората, разглеждайки списание или каталог, избират вида и дизайна на своята кухня, но дали той е адекватен на размерите и нуждите им.

Само един професионалист би Ви дал правилното решение, изготвяйки реални визуализации, които ще Ви помогнат да изберете точния цвят и разпределение, отговарящи на Вашите изисквания за практична и красива кухненска част

Започвайки ремонта, знаете ли какво количество и какви материали са ви необходими? Имате ли майстори, които ще изпълнят желанията Ви?

Когато имате интериорен проект, Вие знаете какви трябва да са резултати- те, получавате консултация относно как, колко и с кого да бъдат реализирани. Получавате списък с вида и размерите на мебелите, както и количествени сметки на материалите.