Интериорен дизайн на дневната

Диванът - основен елемнт в интериора на дневната

От място за сядане, до символ на гостоприемство и начин да изразиш себе си в различна форма, материя и цвят, диванът извървява дългия път на развитие от "кушетка" до изящна, удобна и красива мебел.

Днес диванът заема центарално място не само в дневна на Вашия дом, но и в кабинета, офиса, магазини, търговски центрове и обществени сгради. Неговата изтънченост вече е постигната и без изящните формИ в дърворезбовани рамки на бароковия стил. Неговия дизайн вече е немислим без усещането за комфорт.

Изборът на диван - композиция от мека мебел за дневната са ключов момент в създаването на нейния уникален интериорен дизайн.

За да задоволят все по-големите изискванията за комфорт, стил, новаторство, функционалност и ергономичност, дизайнерите се спускат във все по-голяма надпревара. Разнообразието от форми и дизайн могат да превърнат дневната Ви в корица на списание за интериорен дизайн. Диванът все повече загубва своята класическа форма, той вече не отговаря на остарелите стандарти за размери и се бори да задоволи всякакви различни изисквания да бъде удобен, но без това да пречи на добрия външен дизайн.

Красиви модули образуват прави или заоблени форми, г-образни с леви и десни лежанки, п-образни форми, комфортни двойки и стилни решения за малките и големи помещения. Подлакътниците не е задължително да са два. Виждаме ги в различни форми, понякога леко полегнали, понякога дискретни или пък акцентиращи. Облегалната част е съобразена с различната ергометричност - понякога с различни височини в един модел. Дълбочината на седалищнат част е не по-малка от 90 см, дължината е все по-голяма. Корпуса е дървен или метален с променящи се форми. Актуални са както тези модели с видим корпус, така и със скрит.

Цената на дивана се формулира от материалите и прецизността на неговата изработка. Модерния диван днес е този, който е и изработен с висококачествени материали. Пълнежите са пенополиуританова пяна с висока плътност и еластичност 30кг/м3 , гъши пух и селиконови нишки.

За дамаската- материалите са предимно естествени, лицева кожа, плюш, кадифе, гъстотъкани дамаски, пачуърк, модерни са и външни тегели или разкошен капитонаш с видими или не копчета. Актуалните цветове са бяло, черно, кафяво, златисто кафяво, патладжанено, цветове с етно мотиви, зелено сиво и разбира се тези които Вие харесвате и прецизно съчетаете в цялостния интериорен дизайн.

За да постигнете добри резултати трябва умело да изберете модела на диван за Вашата дневна, който ще бъде основа в концепцията на бъдещия интериорен дизайн. Един от основните критерии при избор на мека мебел е размерът, с който разполагате. Диванът е мястото Ви за отдих, за среща с приятели и семейство, изборът му е стил на Вашето гостоприемство. Той трябва да бъде едновременно достаточно голям, но в никакъв случай създаващ усещане за диван-стая. Диванът в дневната днес не е скрит, не е забутан и задължително прилепнат до една от стените. Ако разполагате с пространство не се притеснявайте да му възложите централно място в интериора на дневната. Но не забрявайте , че той е част от останалия интериор.

Ето и нашите предложения от водещи фирми на пазара за мека мебел , за да подарите на дневна си красив интериорен дизайн.

 

дизайн на Boconcept
мека мебел дизайн
интериориорен дизайн и избора на мека мебел

Моделите са от Boconcept, Jesse, Saba italia, Alberta

Интериорен дизайн - статии