Интериорен проект-жилищна къща -Приказка в планина

Интериорен дизайн вдъхновен от планината и изпълнен с приятното усещане на естествените материали дърво,кожа и  камък. Интериорен дизайн провокиращ усещане за топлина в необхватната планинска панорама. Когато работим върху даден интериорен дизайн-проект,основно значение има желанията на нашите клиенти,техния характер , техните търсения за определен интериорен стил,усещането за цветове и текстури и не на последно място архитектурните дадености и възможностите за добре позициониране и оформянето на функционално разпределение. Когато бъдещите ползватели са наясно, че не винаги техните представи за съизмеримост са точни и това,което си представят, реално, в дадените квадратури не би се получило, когато те ни гласуват доверието си още на функционално ниво в интериорния проект, тогава няма как резултът да не е един прекрасен отговарящ на тяхната същност интериорен дизайн. Проектът  представен от нас е интериорен дизайн на  еднофамилна къща за почивка намираща се в Троянския балкан - с.Орешака с обитатели - влюбени в планината обичащи зимните спортове. Тук водещото е постигнето за усещане за хармония и спокойствие в бъдещия интериорен дизайн.

Архитектурното разпределение се развива в двуетажна площ с подземни сервизни помещения.Първия етаж изцяло ориентиран към експлоатация през деня е проектиран на две нива кухня, трапезария и дневна със затворено отделно помещение за малък кабинет. Височината на дневната е отворена на нивото на покрива и приютява в себе си стълбите за втория етаж, който от своя страна оформят един отделен интериорен кът за отдих и четене. Двете нива на помещението са разделени от стъпала и красива тв стена завършваща с отворена от трите страни камина.Високите стени облечени в декоративен камък  и дърво, отвореното пространство , дървения таван и покривните греди стават основен акцент в дневната и концепцията за нейния интериорен дизайн.

Дневния интериорен кът оформен от изящна мека мебел разположена непосредствено до стена декорирана с дървени рафтове, прегърната с голям панорамен прозорец  и стена с Тв модулна конфигурация завършваща с камина. Оформя се един уникален  интериорен похват на игра с пространството, различни нива, височини, напълно отворени или преградени кътове и ъгли, похват който намира функционално решение на три приливащи се зони в една завършена концепция за бъдещия интериорен дизайн. Умелото съчетание цветовете  предават водеща роля дървото  и кафявото ,които по неповторим начин се комбинират с аворио и акцентите на килимите от кожа и зеленото в различни декорации и мекия кът в зоната за четене. Камъкът контрастира на дървото и предава едно по-модерно излъчване в този интериорен дизайн. Текстурата на дърво винаги създава усещането за топлина в един интериорен проект,но при използването му, винаги трябва прецизно да се изберат другите цветове и текстури на материалите създаващи цветовия облик интериора. Съчетанието на кожения диван в цвят аворио открояващ се на фона на тъмната стена боядисана в кафяво и декорирана отново с дърво, кожен килим умело потбраните холни ма си и осветителни тела изграждат завършения вид на дневния кът и неговия интериорен дизайн.

Интериорен дизайн на трапезарията и кухнята. Цветовете  и материалите използвани тук са същите като в дневния кът, естествените текстури на дървото, аворио, кожа в няколко щампи, камък, боядисан мдф в един приятен комбиниран  цвят. Трапезарията е с десет места. Видимостта и приятното усещане на камината в този интериорен дизайн е така добре ориентирано, както в дневния кът, къта за четене, така и в мястото на трапезарията. Декоративните елементи на тавана съчетани с основно падащо осветително тяло в центъра на трапезарията и допълнително осветителни тела оформят цялостния завършен вид на къта за хранене и  неговия интериорен дизайн. Основен акцент в интериорния проект  в тази част заема дългата стена с врата към двора и лятната  беседка с бърбекю. Стената е декорирана с красиви етажерки оформен е кът за телевизор, място за вино, място за декорация и цвята. В кухнята  създадохме усещане за комфорт и реално функционално удобство облечено в цветовете и материалите и формите на цялостния интериорен дизайн.