Интериорен дизайн: Апартамент София-Елегантна функционалност

интериорен дизайн дневна интериорен дизайн

Дневната акцентира в цялостния интериорен дизайн със стилно оформения кът с мека мебел, аранжиран с декоративни възглавнички, вази, осветителни тела, холни маси и кофитейбъли. Ретро снимки на София, кресло на B&B Italia , стол Pedrali, красивия Flos, предават завършеност в този интериорен дизайн.

интериорен дизайн куня дневна интериорен дизайн трапезария

Ключов момент в интериора изиграва функционалното позициониране на ТВ къта. Изборът- той да бъде декоративно продължение на кухненския плот, предава на този интериорен проект една уникална функционална елегантност, облечена в стилен дизайн.

интериорен дизайн

Цветовете обличащи формите на този интериорен дизайн са няколко нюанса на кафявото ,бежово-сивото и акценти в червено и зелено. Материалите: гланц боядисан мдф, венге, ламиниран пракет с висока устойчивост на износване, огледала, облицовачни декоративни материали в дървесни плоскости и тухла.

интериорен дизайн спалня

Използването не едни същи цветове и материали в коридора, спалнята, дневната, трапезарията и кухнята предава усещането за по- голямо пространство в интериорния дизайн.В спалнята формите са изчистени, а огледалата и допълнителното осветление създават илюзията за простор.

интериорен дизайн баня

Банята акцентира с избора на красива мозайка и едно наистина добро функционално решение. Скрити лавици , декоративни цокъли оформят един интересен и завършен концепционално интериорен дизайн.

Тоалетната приютява функционално и мокро помещение позиционирано зад огледално- плъзгащи се врати. Използваните материали, форми и цветове, я превръщат в продължение на банята.

 

Интериорен дизайн –Елегантна функционалност
Представяме Ви един интериорен проект на на апартамент в София ,  проектиран да отговори на всички съвременни нужди на едно младо семейство.Интериорен дизайн съчетаващ  в себе си елегантна функционалност в изчистени форми , стил и хармония. Интериорен дизайн с акценти в нюансите на кафявото и червеното, венге, сива тухла ,гланц бейдж.

Дневната 33 кв.м. умело обединява три функционални зони дневен кът с мека мебел и малко работно място, трапезария и кухня. Проблемът, който възникна при проектирането на функционалното разпределение, бе прекалената  разчупеност на вътрешната архитектура на помещението развиваща се главно една хоризонтално и не позволяваща разположение на трите основни зони.

За да постигнем изящен интериорен дизайн на дневния кът трябваше да  си позволим достатъчно пространство за красиво оформен кът с мека мебел, диван, кресло, табуретка , кофи-тайбъли или холни масички и разбира се функционален,изчистен и стилен тв кът  и всичко това съчетано с дизайна на кухнята и трапезарията и позволяващо достатъчно пространство за обходни части.Уникалното решение тук , което позволи създаването на желания интериорен дизайн, бе ТВ кътът да стане част от кухнята.

Странно нали, просто едно не толкова практикувано функционално решение  отвори възможността за оптималното използване на пространството и създаването на един елегантен интериорен дизайн , в който оставаше съчетанието на различните текстури и цветове  да обединят по неповторим начин и трите функционални зони в една концепция , без да бъдат лишавани от необходимите размери. Решение , с което постигнахме  интериорен дизайн с една елегантна преходност без усещане за натрупаност. И така бар-плота на кухнята израсна функционално и в красив ТВ кът изграден изцяло в текстурите на нейния корпус и вратички,а именно в бейдж гланц боядисан мдф и венге.

Гърба на Тв-къта състоящ се от няколко плоскости боядисан мдф гланц заемащ само част от плотта, играеше ролята и на защитна преграда и скриване на приготвянето на храна от дневния кът. Красиви ниски шкафове с интегриранa  ел.система и скрити кабели играят ролята не само за място на телевизор и тв системи, за съхранение на вещи, но и открояват една красива линия на изтънчен дизайн. Изграждането на удължение на стената зад вратата, позволи скриването на страниците на горните шкафове на кухнята , а обличането и в ламперия от венге я превърна в част тв стана, аранжирана с няколко рафта.Така интегрирахме кухнята в интериора на дневната.

Красиво оформения кът с мека мебел, както винаги играе решаваща роля в един добър  интериорен дизайн тук ние избрахме един по-голям по дължина диван с изчистени фоврми и табуретка, служеща за оформяне на лежанка. Креслотo  на B&B Italia спредава неповторим стил в интериора на дневната. Избора на холните маси е съобразен с цялостния дизайн в този кът. Ретро снимки на София, декоративни вази украсяват мекия кът и  предават завършеност на работния кът-оформен от плот венге със стол на Pedrali, избора за столове и в интериора на трапезарията.