Интериорен проект София-апартамент Цариградски комплекс

Няколко нюанси на сиво и крем, зелено и синьо , камък, гланц, модерни и изчистени форми създават предствените интериорни проекти.

Представяме Ви няколко решения за интериорен дизайн на един апартамент. Дневният кът умело съчетава в своя интериорен дизайн  три  функционални зони, кът с мека мебел,тв стена и кухня с трапезария. Вариантите върху, които работихме във функционалното разпределение на дневната са два и представляваха  различно позициониране  на зоните за кът с мека мебел, за трапезария и тв стена.

Позициониране на ТВ кът

В първия вариант  интериорен дизайн ,Тв кът разположихме по цялата срещуположна стена на трапезарията  и къта с мека мебел.Формата облякохме в огледало .Така огледалните вратички на модулната конфигурация от шкафове, създаде усещането за по-голямо пространство на иначе така малката квадратура съчетаваща в себе си изискване за функционалност на три основни зони.                                                                                                                                              

  Дизайна  на мекия кът оформихме под формата на модерен мек  диван- ъгъл с вградени плотове за кофитейбъли. Завършеност в интериорния дизайн на дневната при този вариант получихме след като разделихме декоративно линейната дължина на стената по която се позиционираха  едната част на диванът и зоната за трапезария. Стената зад трапезарната маса декорирахме с каменна облицовка, а зад  дивана избрахме нюанс на сиво с акцентиращ  декор на красиво дърво.  Така се оформиха мислено две функционални  зони завършени в цялостна концепция . При този вариант даваме превес  на зоната за мекия кът.

При втория вариант  за интериорен дизайн на дневната  с трапезария  и кухня работихме в обратната идея ,а именно да съчетаем/функционално/, а не разделим някои от функционалните зони.
Тук меката мебел позиционирахме на мястото на тв стената , разбира се тук вече не може да си позволим по-голям размер за меката мебел, но получихме една функционална стена с тв кът, издърпващ се помощен плот за кухня , шкафове и трапезария.

Присъствието на кухнята в цялостния интериорен дизайн на дневната

Поради малката квадратура и желанието на клиентите за по-голям превес на зоната за мекия кът и трапезария, тази за кухненската част остава по   и в двата варианта ощетена в размери,но не и във функционалност и визия . В себе си като функционалност и в двата варианта тя съчетава:вграден хладилник с надстроен рафт за кутии, горни шкафове , шкаф мивка , вградена миална , шкаф за посуда и шкаф с градена фурна и плот котлони. Използвахме и  функционални варианти за издърпващ се помощен работен плот, който да позволи удобното използване на зоната за приготвяне на храна.