Интериорен проект -Нов Живот-преустройство на стар апартамент 90 кв.м.-Варна


Представя ме Ви един интериорен проект, вдъхнал нов живот  и преобразил стария апартамент в модерен и функционален интериорен дизайн. Дизайн отговарящ на съвременни изисквания и визия на бъдещите си обитатели. Изчистени форми, прецизно съчетани цветове и текстури оформят стила и концепцията на новия интериорен дизайн, превърнал стария апартамент , мечтано място за живеене.

Няколко думи за целия проект
Представеният проект представлява преустройство на панелен апартамент с 90 кв.м.  експлоатационна площ в апартамент с модерен и функционален интериорен дизайн. Апартамента разполагаше с дневна, малка кухня, две спални, два килера, баня и тоалетна в отделни помещения , коридор и два балкона към дневната и кухнята.
Поради малката квадратура на помещението предназначено за кухня се наложи преустройство и приобщаване на площта на балкона към кухнята,като по този начин осигурихме достатъчно пространство за проектиране на  стилен интериорен дизайн за  осем местна трапезария като продължение на зоната за кухня. Получихме достатъчно пространство за създаване на красив и стилен интериор, както в кухнята, така и в трапезарията. Кухнята се оформи като П-образна с бар плот, а в получилата се ниша разположихме шкаф-колони за вграждане на фурни  и хладилник, като между двата шкафа оставихме филър от 15см.
Втория килер приобщихме към спалнята , с нова мисия на дрешник и по този начин освободихме повече пространство и възможност за изчистена и модерна визия в интериора на спалнята.

Интериорен дизайн на дневна

Функционалното разпределение в модерния интериорен дизайн на дневната очертава две основни зони, кът с мека мебел и Тв стена . За къта с мека мебел , избрахме  модулни части тройка диван с разтегателен  механизъм , кресло и табуретка ,изцяло  наш дизайн и изработен по поръчка . Така оформения ъгъл , позволява едно разнообразие не само във визията на цялостен ъгъл или тройка с отделна лежанка от кресло с табуретка, но и разнообразие от функционална гледна точка.
Завършеност в цветовата комбинаторика в зоната  на мекия кът  получихме с декоративните възглавнички, килим и холни маси в текстурите използвани в другата част на интериорния дизайн . Обема на комина оформихме в кът имитиращ ниша на камина и подходящо място за акцент и декорация . В ъгъла към светлинния отвор оформихме акцентираща декорация от висящо осветление .
Правилното позициониране и използването на линейните дължини на стените ни позволи да създадем уникален дизайн  на тв стената. Развиваща се по дължина подобна на спирала конструкция подчертава шкафовете колони  и позиционираната спрямо мекия кът тв кутия, създавайки една модерна и изчистена визия на интериорния дизайн.

Интериорен дизайн кухня и трапезария
След направеното архитектурно преустройство тук получихме достатъчно площ ,за да позиционираме  ергономично  функционална зона за кухня   трапезария. Получихме достоен резултат във визия и дизайн.Използването на едни и същи текстури с интериора на дневната  приобщи  визуално тези две помещения в едно и създаде усещането за по-голямо пространство.
Интериорен дизайн на спалня
Стария килер превърнахме в гардеробна към спалнята .Освободеното  пространството в спалнята ни позволи да създадем една красива интериорна визия. Функционално тук не ни трябваше нищо повече от спално легло с две нощни шкафове, плот тоалетка съчетан с тв стена и огледало.