Интериорен дизайн в ангелски нюанси

При направата на този проект за интериорен дизайн, обзавеждане и ремонт  бях вдъхновена изцяло от познанство ми с възложителя, нейната невинна и ангелска визия. Апартамента имаше своите вътрешни архитектурни ограничения , но с малко повече професионализъм в дизайна решихме много проблеми свързани с пространството и функционалността, светлината и концепцията за стил. Ангелски нюанси е проект за обзавеждане и ремонт на  тристаен апартамент 75.кв.м , включващ дизайн на малка кухня, дизайн на  дневна с трапезария,  дизайн на коридор и  две спални за майка и дъщеря . Може да разгледате разпределението  на апартамента по-долу:

интериор разпределение

Проблема в този проект за вътрешен дизайн беше изцяло светлината и северното изложението на апартамента. Избрахме едно плавно перфектно съчетание от неутрални светли нюанси , съобразени с последните тенденции за цветове в интериорния дизайн, материали с текстури мрамор ,бял гланц, светъл дъб.

интериор трапезария

проект кухня

Интериорните решения за кухнята подариха много функционалност и изтънчен стил в малкото пространство за тази зона, постигнахме максималното от гледна точка на удобство и визия. С този интериорен проект на кухня доказахме, че малкото пространство не винаги означава ограниченост в интериорния дизайн. Добрия интериорен дизайн винаги намира решения относно функция и визия . Функционалното разпределение тук проектирахме така, че да бъде използвано максимално пространството. От лявата страна проектирахме обзавеждане за кухня-линия от шкафове и работен плот. Започнахме с дизайн на ъглов шкаф за съхранение/скосен поради обхода/, проектиран с отвор за лавици за вино-перфектния избор за видимата страница към трапезарията, до него поставихме шкаф колона за вграждане на хладилник, работен плот и вградена пералня, шкаф мивка и плот с вградена миялна, плот котлони. Така подредени отделните зони в кухнята, гарантират удобство и комфорт за една правилна ергономична експлоатация. Насрещната стена затворихме със шкафове колони за фурна и микровълнова. Добро решение в интериорния дизайн на кухнята беше обособяването на отворени части с лавици и оформянето на бар плот под прозореца.

 

проект тв стена

интериорен дизаайн дневна

Интериорния дизайн на дневната включва в себе си дизайн на зона с трапезария и дизайн на зона с мек кът, срещу зоната с мекия кът е проектирана  стена за  телевизор.   Цялата стена е усвоена с мебелна конфигурация за тв от затворени шкафове и отворени части.  Леки изчистени форми не превземащи пространството  и същевременно позволяващи много място за съхранение е съвременната концепция за дизайн на мебели  за тв къта .

интериор коридор

дизайн коридор

Коридора и антрето са като поздравителна картичка, обложка на диск или корица на книга за всеки интериорен дизайн. Дизайна им играе основна роля не само като функция, но и за преходност-въвеждане в стила. Използването на еднакви материали и цветове, концепция за стил повтарящи се в другите помещения е гаранция за добри резултати във визията на интериорния дизайн. Тук освен добри резултати в дизайна на коридора, постигнахме и много функционалност.

интериорен дизайн спалня

дизайн спалня тв

В интериорния дизайн на по малката спалнята е изцяло решен в модерни неутрални цветове с лекия приятен акцент на опушено синьо. Дизайна на мебелите за спалнята позволяват повече място за съхранение решени в една завършено стилова концепция.

проект спалня