интериорен дизайн nedastyle

 

Интериорен дизайн - История на един проект

Историята на един проект е история за създаване не просто на функция за вътрешно пространство,

а история за създаване на дом.

В тази поредица от статии ще прескоча темата за взимането на избор да работим с професионалист и ползите от този избор, когато строим, купуваме или ремонтираме жилищен обект. Няма да говорим за ползите в осъществяване на инвеститорки контрол, създаване на бюджет, финансовите инвестиции, които трябва да направим, и тяхната възвращаемост. Тези теми вече са обсъждани многократно и се надяваме , че споделяме с една аудитория, която вече е наясно, че когато се работи професионално, резултата е на лице, аудитория, която познава цената на удоволствието да постигнеш желания резултат.Нещо повече, наблюденията ни последните години е, че услугата интериорен дизайн става все по-масова у нас. Това показва още един път, колко важна част в живота на българина обхваща идеята за собствено жилище и в създаване на определени критерии за качеството на живот в него, за да се превърне то в дом. Този факт има и положителни и отрицателни влияния върху сектора.

nedastyle

 

интериор дневна

интериорен дизайн

 

Добрата новина е, че по-голямото търсене довежда и до завишаване на критериите в качеството на предлаганите услуги, лошата е, че превръщането на услугата в масова,изисква и масово предлагане , липсата за съжаление на достатъчно професионалисти се заема от малки и средни търговци и производители , които в желанието си да продадат своята стока имитират предлагането на услугата интериорен дизайн, което довежда от една страна до разпространяване на грешна информация относно същността на един интериорен проект и от друга вдигане на цената за качествен проект. Но как всъщност можеш да разпознаеш оригинала от имитацията.

Ще Ви разкажем историята на един проект за интериорен дизайн в две статии, които се надяваме да дадат отговор на въпроса . Сега ще представим само част от избрания цветови и стилов вариант на ниво визуализации от проекта , в следващата статия ще наблегнем на разликата ПРЕДИ - СЛЕД ,проекта между тях и крайните резултат. Работихме за наши клиенти, които вече са ползвали услугата -„визуализации ако си поръчате мебели от нас“ при проекта на първото жилище- жилищна къща. Не остават доволни и след години решават, че искат нов дом. Купуват приказно място, но със съществуваща сграда- къща за гости с жилищна площ 320 кв.м. реализирана през 90-те, без значима архитектурна стойност, но все пак напомняща за един отминал градски духless.

Разочаровани от първия проект, който не успява да реализира идеята им за търсения дом, те вече решават, че искат само да ремонтират и да дадат нов живот на сградата, да надграждат, без да пречат на заобикалящата ги среда, съобразявайки се със сложността на това архитектурно предизвикателство и примирявайки се с невъзможността да се променят, някои конструктивни и архитектурни дадености.. Те знаят ,че решението да реставрираш и ремонтираш излиза по-скъпо удоволствие , но искат да си го позволят, искат да надградят съществуващото. Това е и първия ни съвет -бъдете наясно какво търсите ,ако ремонтирате какви са архитектурните дадености на обекта и какво може да се постигне , ако Вие не можете да си дадете този отговор ,то вашия интериорен дизайнер трябва да може да го направи. Ако проектирате нова къща трябва да знаете , че проекта за интериорен дизайн трябва да върви успоредно с останалите проектни части и тогава ще имате неограничени варианти в търсене да реализирате мечтите си за вашия дом .